Fra (BA)KAOS til iværksætteri

Donation Støt Kvindelige Iværksættere

Hvis du vil være med til at støtte Kvindelige Iværksættere, så kan du donere et valgfrit beløb til projektet.
Alle bidrag uanset størrelse er utrolig værdsat! Og alle bidrag går direkte til at udbrede kendskabet til Kvindelige Iværksættere og kampen for at få flere kvinder til at tage springet ud i iværksætterlivet.

Dit bidrag gør en forskel!

Barbara Kaad Ostenfeld er 45 år gammel og mor til 2 børn. Hun går under kunstnernavnet ‘Bakaos’ og ejer virksomheden Art By Bakaos, hvor hun tegner på alt fra lærred, til papir, til vaser. Ja endda giner.

Interviewet med Barbara har været anderledes end alle de andres.

 

Jeg tænker det må skyldes, at Barbara havde rigtig meget på hjerte, og hendes små historier var så spændende og givende.

 

Det var i hvert fald svært at styre samtalen i den retning jeg gerne ville have den, og det var på trods af, at jeg virkelig gjorde et forsøg…

 

Du skal lytte, se eller læse med hvis du har en kunstnerisk sjæl, er kreativ eller bare elsker små iværksætter historier og gerne vil have dem fra en farverig, talende, utrolig dygtig kunstner.

 

Barbara har tegnet hele sit liv, men har aldrig overvejet at det var et specielt talent. Det var først noget der gik op for hende som voksen.

Barbara 'BAKAOS' Kaad Ostenfeld

Hun har lavet rigtig mange forskellige ting i hendes liv. Bl.a. har hun arbejdet i tv branchen, i et jobcenter og hun har rejst meget… Det der har kendetegnet hendes valg omkring job, har været hendes passion for at arbejde med mennesker.

 

Barbara er hypersensitiv, og har derfor en udvidet empati for andre mennesker. Hun kan føle det andre føler.

 

Hun endte dog desværre med at gå ned med stress et par gange, fordi hun ikke passer ind i arbejdsmarkedets kasser.

 

En aften med veninderne ændrede dog hendes vej i livet. Hun begyndte at tegne på lærred, efter opfordring fra veninderne.

 

Efter kort tid, havde hun en udstilling på en café der gav hende en enorm positiv feedback. Hun solgte 6 billeder under udstillingen.

 

I samme periode blev hun sygemeldt fra hendes job på jobcenteret med stress og dødsangst. Hun endte med at opsige sin stilling, og gå fuldtid som kunstner.

 

Hun fik hjælp af hendes mand med at komme i gang. Barbara er gift, og har 2 børn. Hun siger, at hun ikke kunne have gjort det uden, at have hendes bagland i orden.

 

Barbara har fundet en kombination af hendes passion for kunst og hendes passion for at hjælpe mennesker, hvor hun bl.a. har lavet design til en t-shirt for børns vilkår.

 

Udover det, var hun blevet kontaktet af en psykolog der har et af hendes billeder hængende i hans konsultation. Og han havde brugt hendes billede i en konsultation med et ungt menneske, hvor det unge menneske havde, i samtalen omkring billedet, fået en åbenbaring.

 
”Jeg synes det at være selvstændig giver mig en enorm frihed”

Barbara 'BAKAOS' Kaad Ostenfeld

Barbara er en udadvendt introvert, og som selvstændig kan hun give sig selv det rum at justere hendes tid selv. Hvilket passer hendes sensitive sjæl meget godt.

 
 

Som kunstner er Barbara afhængig af, at komme på messer og udstillinger, hvilket giver hende udfordringer i perioder hvor hun oplever dødsfald i familien eller er syg eller andet.

 
 

Fordi hvis ikke hun kommer afsted, så sælger hun det mindre.

 
 

Til gengæld, kan hun holde pause et par dage efter en messe, fordi ingen forlanger noget af hende.

Barbaras udfordring som kunster ift. at drive forretning, var at skulle sætte sig ind i alt det tekniske med computeren, redigering, sociale medier og hendes regnskab.

 
”Mit kunstnernavn bakaos, det passer rigtig godt, fordi jeg er meget kaotisk oppe i mit hoved”
 

Men kunsternavnet er ikke valgt pga. det kaos. Det er en sammentrækning af hendes navn, men det passer bare mega godt.

 

Så et bud på et første step, til dig der overvejer at blive selvstændig, er at overveje hvad dit talent er, og hvad du skal overveje.

 

Det første spørgsmål du skal stille dig selv, er om du brænder nok for det. Hvis du brænder nok for det, kan du flytte bjerge.

 

Der er meget du skal give afkald på som selvstændig, og du skal derfor være villig til at gøre rigtig mange ting som selvstændig.

 
”Man skal ikke skamme sig over, at man ikke kan leve af det fra dag 1”
 

Barbara er ikke god til at fordybe sig i en bog, men hun kan godt, i de tider hvor overskuddet er der, deltage i webinarer, hvor hun kan udvide sin læring.

Hvis du gerne vil starte i en branche, hvor dit arbejde kræver at du kommer på messer, så tag på forskellige messer, og observer hvad du syntes er en god messestand og hvad der er en dårlig.

 
 
 

Udover det, anbefaler Barbara, at du altid får skrevet dine tanker ned på et stykke papir eller i din telefon.

Barbara 'BAKAOS' Kaad Ostenfeld

Hvilket mindset skal du have som iværksætter?

 
”Du må gerne være en smule skør”
 

Du skal være åben overfor andre mennesker. Du ved aldrig hvad det er for et menneske du står overfor, og hvad de kan blive for dig.

 

Barbara anbefaler også, at du altid har et visitkort på dig når du er ude. På den måde, er det nemmere at huske hvem det er, du netværker med.

 

Barbara vil gerne give dig et citat med på vejen

 
”Flid er heldets moder”
 

Ofte hører Barbara fra hendes veninder hvor heldig og modig hun er, men Barbara afviser og siger ”Nej, jeg er dygtig”

 

Tingene kommer til dig, når du arbejder for dem.

Facebook
Twitter
LinkedIn

GRATIS IVÆRKSÆTTERGUIDES

Klik her for at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få tilsendt mine gratis iværksætterkurser!

9 TEGN PÅ AT DU HAR DET DER SKAL TIL FOR AT BLIVE (ELLER VÆRE) IVÆRKSÆTTER

TRICKET TIL AT FINDE IDEEN TIL DIN (NÆSTE) VIRKSOMHED

+80 FORRETNINGSIDEER DU KAN STARTE VED SIDEN AF DIT JOB (ELLER SOM EKSTRA INDTJENING TIL DIN VIRKSOMHED)