Mit navn er Majbrit Kirkegaard
og jeg er stifter af videopodcasten

og så hjælper jeg kvinder med at finde modet, ændre mindsettet og springe ud som iværksættere.

Ideen til videopodcasten opstod en septemberaften i 2019…

Måneden før havde jeg bestået min eksamen som markedsføringsøkonom med speciale i international forretningsudvikling.

En uddannelse jeg valgte at tage, fordi jeg altid har været fascineret af salg, menneskers adfærd og udvikling både af mennesker og forretning.

En del af den research, jeg skulle lave til mit afsluttende eksamensprojekt, omhandlede iværksætteri i Danmark. Statistikker, udvikling, artikler osv. 

Da jeg faldt over Iværksætterbarometerets analyse af iværksætteres vilkår og muligheder i Danmark, læste jeg, at kun 1/4 af iværksættere i Danmark var kvinder.  

0%

Det efterlod mig med to spørgsmål:

2.

"Hvad skal der til for at vækste kvindeligt iværksætteri i Danmark?"

1.

"Hvorfor er der ikke flere kvinder, der er iværksættere, når der er SÅ mange talentfulde kvinder, der drømmer om mere i livet"

Det efterlod mig med to spørgsmål:

1. "Hvorfor er der ikke flere kvinder, der er iværksættere,

når der er SÅ mange talentfulde kvinder, der drømmer om mere i livet"

2. "Hvad skal der til for at vækste

kvindeligt iværksætteri i Danmark?"

I det øjeblik faldt der en sten fra mine skuldre. Jeg fik en tydelig følelse af at være blevet kaldet til denne opgave. Det hænger så godt sammen med alt den viden og erfaring, jeg havde oparbejdet de sidste 14 år af mit liv.

Og der er ikke nogen, der er mere kompetente end alle de kvinder, der allerede har taget springet ud i iværksætterlivet, til at dele deres historie, råd og anbefalinger for at inspirere til iværksætteri hos andre.

Kort tid efter havde jeg samlet knap 90 kvinder, der var enige med mig.

Kom med i fællesskabet

Kom med i ‘Bliv kvindelig iværksætter’ fællesskabet på Facebook.

Her deler jeg og andre eksperter ud af gode råd og anbefalinger til den nemmeste iværksætter opstart. Der er med garanti noget eller nogen der vil inspirere dig.

Min personlige historie

Som barn var jeg meget udadvendt, glad, smilende og nysgerrig, men jeg var også stædig, usikker og sensitiv.

 

Min mor fortalte mig ofte, at jeg var et anderledes barn – altid i en positiv tone. Mine forældre var stolte af, at jeg var som jeg var.

Den pige vadede ofte ind i folk med træsko på, trådte ind i deres privatsfære og stillede nysgerrige spørgsmål omkring deres liv og adfærd.

I teenageårene fik jeg det dårligt i klassen. 

Jeg blev holdt udenfor, flyttede skole og mødte min første lange teenageforelskelse, som endte i et voldeligt forhold.
​Efter at have overvundet frygten for at gå fra ham, meddelte mine forældre, at de skulle skilles, og et par efterfølgende hektiske år på HHX gjorde at jeg følte mig kvalt. Kvalt af livet. Jeg kunne ikke få luft. Jeg havde det absolut elendigt!

Det var første gang i mit liv jeg tog en ansvarlig beslutning.

Jeg sagde farvel til alt det kendte. Mine venner, min by. Jeg skulle bare væk. Et sted hen hvor jeg igen kunne trække vejret.

Da beslutningen var truffet, og jeg kunne begynde at glæde mig til flytningen, mødte jeg min nuværende mand og livspartner. Efter at have justeret planerne en smule, endte vi begge i Århus, hvor vi gennem nogle år boede 500 meter fra hinanden.

Hvad skete der så?

Jaaa… Jeg var 18 og Jørgen var 23. I starten havde vi det bare enormt sjovt. Vi var vilde med hinanden og fokuserede allermest på det fantastiske, der var i det øjeblik.

​Men som mange andre forhold kom der udfordringer. Først slog han op, så fandt vi sammen igen, så slog jeg op, og så fandt vi sammen igen. Du ved, de udfordringer…

Da vi endelig havde fundet ud af at vi stærkest sammen, så var der intet der kunne skille os ad. Heller ikke den dag i dag!

Han har taget mig med på de største eventyr i mit liv. Rejser til Miami og Orlando. Tre måneder i South Bronx, New York, hvor vi boede hos den skønneste dominikanske familie, en bosættelse på seks måneder i henholdsvis. Namibia og Zambia, Afrika. 

 

Det har været med til at udvikle mig, og det har været med til at udvikle os, vores forhold og vores fremtid.

Det næste kapitel i vores liv sammen, var da vi fik vores tvillingepiger. Det er det bedste og det hårdeste, der er sket i mit liv, og den historie kan du høre lidt om i min podcast episode – episode 1.

Efter køb af hus med tilhørende fotoforretning og fødslen af pigernes lillebror, står vi her i dag. Vi har ikke mange penge på lommen, men vi har hinanden og vi har drømmen om at skabe noget stort!

Hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt, at du er bevidst om din historie. At du minder dig selv om, hvorfor du lever, og hvorfor livet er vigtigt at leve.

Hvis du vil skabe noget. Dit eget. Da må du kende dine udfordringer, din vej, det du gerne vil væk fra, det du gerne vil forandre og der hvor, du gerne vil hen.

Det er dit hvorfor!

Det er din drivkraft. Dit safespace. Lige der hvor tingene giver mening.

Min drivkraft er:

Min drivkraft er:

1. Jeg vil gerne være en bedre mor overfor mine 3 fantastiske børn. De giver så meget, så jeg vil sørge for at de altid har den bedste version af mig.

2. Jeg vil gerne blive et bedre menneske, overfor mig selv, overfor min mand, overfor mine medmennesker, overfor den verden vi skal leve i de næste mange år.

3. Jeg vil gerne give mere end jeg får, hjælpe flere til at kunne klare sig selv, leve i en overflod af kærlighed og rigdom.

Hvad er dit hvorfor?

WOW - tusind tak!

WOW – hvis du er nået så langt her, så fortjener du en kæmpe klapsalve!!

Jeg har jo skrevet enormt meget…

Du fortjener en medalje!

Jeg er dig dybt taknemmelig for at have læst hele min historie, og jeg vil gerne belønne din tålmodighed.

Hvis du går med tankerne om, at der skal ske en forandring i dit liv og overvejer om iværksætterlivet er noget for dig, så har jeg fire gaver til dig, du kan indløse med det samme.

De fire gaver er på hver deres måde de første spæde skridt, du kan tage på din vej til den forandring, på vejen mod dit iværksætterliv.

Lad os sammen bane vejen for, at der bliver flere kvindelige iværksættere i Danmark.

Kom med i fællesskabet

Kom med i ‘Bliv kvindelig iværksætter’ fællesskabet på Facebook.

Her deler jeg og andre eksperter ud af gode råd og anbefalinger til den nemmeste iværksætter opstart. Der er med garanti noget eller nogen der vil inspirere dig.

Få tilsendt mine gratis iværksætterkurser!

9 TEGN PÅ AT DU HAR DET DER SKAL TIL FOR AT BLIVE (ELLER VÆRE) IVÆRKSÆTTER

TRICKET TIL AT FINDE IDEEN TIL DIN (NÆSTE) VIRKSOMHED

+80 FORRETNINGSIDEER DU KAN STARTE VED SIDEN AF DIT JOB (ELLER SOM EKSTRA INDTJENING TIL DIN VIRKSOMHED)