Som iværksætter skal du have ja-hatten på

Donation Støt Kvindelige Iværksættere

Hvis du vil være med til at støtte Kvindelige Iværksættere, så kan du donere et valgfrit beløb til projektet.
Alle bidrag uanset størrelse er utrolig værdsat! Og alle bidrag går direkte til at udbrede kendskabet til Kvindelige Iværksættere og kampen for at få flere kvinder til at tage springet ud i iværksætterlivet.

Dit bidrag gør en forskel!

Johanne Cecilia Bonde Lønstrup er 42 år gammel og mor til en. Hun ejer virksomheden Smykdig2ndHand, hvor hun køber vintage og second hand smykker, pudser dem op, giver dem lidt kærlighed og videresælger dem primært gennem Instagram.

 

Johanne har ikke en faglig baggrund for at lave det hun laver. Hun har bare altid elsket en god skattejagt. Hun elsker at finde ”guld” i genbrugsforretninger, både i form af tøj og smykker.

 

Hendes svigermor har en genbrugsbutik, og derigennem begyndte Johanne, at få rigtig mange smykker, som hun gjorde pæne.

 

En veninde opfordrede hende til, at begynde at sælge hendes smykker på Instagram. Og det var der det hele startede for Johanne.

 

Johanne har ikke en webshop. Hun sælger alt via hendes Instagram profil. Hendes hjemmeside fungerer primært som et online visitkort.

 

Det føles ikke som en arbejdsbyrde for Johanne. Hun tilpasser hendes tid til, hvilket giver hende frihed. Hun tager selvfølgelig på loppemarkeder, som hun hygger sig med. Hun elsker at møde hendes kunder 1:1.

Johanne var træt af at work/life balance ikke eksisterede inden valgte at blive iværksætter.

 

Det var den primære årsag til hvorfor hun blev iværksætter.

 

Hun har langsigtede vækstambitioner. Hun gad godt være en del af et butiksfællesskab og tjene nogle flere penge.

 

Johannes første råd til dig der overvejer, at blive selvstændig er at finde kernen i det du er god til.

 

Bliv bevidst om dit talent, og tillad dig selv at eje det.

 

Tænk på at det er noget der kan hjælpe andre mennesker. Undgå at tænke, at det bare er for at du gerne vil tjene penge.

 

Det skal ikke kun være for egen vindings skyld.

Johanne Cecilia Bonde Lønstrup

Johannes andet råd til dig er, at du skal forstå at, talent og lyst er ikke det samme. Bare fordi du får af vide at du er god til noget, er det ikke nødvendigvis det du har lyst til at lave.

 

Hav et langtidsmål. Find ud af hvorfor du gerne vil det her. Hvis du ikke har øje for, hvorfor det egentlig var du startede, kan du risikere at blive trukket et sted hen, hvor andre gerne vil have dig hen, og ikke hvor du i første omgang gerne selv vil hen.

 

Johannes tredje råd til dig er, at du skal sætte ord på, hvad det er for en forretning du gerne vil have. Hvad er det for nogle produkter du gerne vil have i din forretning. Få skrevet nogle ting ned og lav noget struktur på det, så det bliver overskueligt for dig.

 

Udover Johannes råd, men hun også at det er vigtigt, at du får talt med nogen der allerede har en forretning, som ligner den du gerne vil starte.

 

Du skal ikke være bange for at tale med nogen med erfaring.

 

Johanne oplever at kvinder er blevet bedre til at hjælpe hinanden. Ikke at betragte hinanden som konkurrenter, men i stedet løfte hinanden

 
”Hvis du laver noget fedt og jeg laver noget fedt, så er der flere mennesker der får øje på det, og det skaber et større marked i sidste ende. Vi skal ikke konkurrere mod hinanden, vi skal bare bakke hinanden op!”

Johanne Cecilia Bonde Lønstrup

Hav ja-hatten på, både hvis du gerne vil have hjælp, og hvis du gerne vil hjælpe andre. Det sidste du skal være bange for, er at spørge.

 

Johanne anbefaler at du benytter dit lokale erhvervsråd. De har iværksætter konsulenter, og er mere end villige til at hjælpe.

 

Som iværksætter skal du have et growth mindset, hvilket betyder at du altid skal være nysgerrig på dine omgivelser, klar på forandring og udvikling. Stil dig selv åbne spørgsmål, og lad din hjerne blive kreativ på svaret.

 

Når du planlægger din dag, så lav to do lister. Skriv ting ned som du skal nå dag for dag. Lav også en liste over ting du gerne vil opnå.

Det er vigtigt at få struktur på din forretning, så det bliver overskueligt for dig.

 

Du er nødt til at gå ind i det helhjertet. Du skal tro på dine egne produkter, vil det skinne igennem i din forretning.

 
 

Du kan læse mere om Johanne, hendes forretning og det hun tilbyder lige her på hendes hjemmeside, hendes Instagram eller hendes Facebook.

 

Se hendes video her eller hør hendes podcast her og så bank på gruppen ’Bliv kvindelig iværksætter’, hvis du vil blive klogere på hvad du kan starte op som iværksætter og hvordan du kan gøre det. Du finder gruppen her.

 

#blivkvindeligiværksætter #kvindeligeiværksætteredk #iværksætteri #livetsomiværksætter #iværksættermor #forretningsudvikling #kanselvvilselv #netværk #danmark #inspiration #iværksætter #videopodcast #youtuber #podcaster #selvudvikling #selvkærlighed #iværksætterkvinder #drømme #detgodeliv #rollemodel #iværksætterdrømmen #tagchancen #tagspringet #dukangodt #skabdetlivdudrømmerom #secondhand #bæredygtigbusiness #bæredygtighed #smykker #secondhandsmykker

Facebook
Twitter
LinkedIn

GRATIS IVÆRKSÆTTERGUIDES

Klik her for at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få tilsendt mine gratis iværksætterkurser!

9 TEGN PÅ AT DU HAR DET DER SKAL TIL FOR AT BLIVE (ELLER VÆRE) IVÆRKSÆTTER

TRICKET TIL AT FINDE IDEEN TIL DIN (NÆSTE) VIRKSOMHED

+80 FORRETNINGSIDEER DU KAN STARTE VED SIDEN AF DIT JOB (ELLER SOM EKSTRA INDTJENING TIL DIN VIRKSOMHED)