Den nemmeste vej til at få succes med dit iværksætteri er… *special edition

Donation Støt Kvindelige Iværksættere

Hvis du vil være med til at støtte Kvindelige Iværksættere, så kan du donere et valgfrit beløb til projektet.
Alle bidrag uanset størrelse er utrolig værdsat! Og alle bidrag går direkte til at udbrede kendskabet til Kvindelige Iværksættere og kampen for at få flere kvinder til at tage springet ud i iværksætterlivet.

Dit bidrag gør en forskel!

Velkommen til ’bliv kvindelig iværksætter’ podcasten.

 
 

Mit navn er Majbrit Kirkegaard og i dag udkommer jeg med en særlig og anderledes udgave end jeg før har gjort.

 
 

Jeg vil nemlig gerne tale om den nemmeste vej til succes.

 
 

Hvis du er ny lytter, så velkommen til.

 
 

Jeg er er meget taknemmelig for at du lytter med og det vil gøre mig enormt glad, hvis du vil støtte podcasten her ved at give skrive en anmeldelse og dele med andre at du lytter med, så flere skønne kvinder kan blive inspireret i deres iværksætterrejse.

Majbrit A. Kirkegaard

Mit navn er som sagt Majbrit og jeg driver virksomheden kvindeligeiværksættere.dk, som er virksomheden bag podcasten her.

 

Derinde finder du gratis ressourcer til din egen iværksætterrejse hvis du f.eks. er i tvivl om du har det der skal til, eller mangler inspiration til hvilken virksomhed du ønsker at skabe.

 

https://www.kvindeligeivaerksaettere.dk/gratis

 

Helt privat bor jeg i Bjerringbro i Midtjylland sammen med min mand Jørgen der er selvstændig ejendomsfotograf og vores i alt 3 børn. Vores tvillingepiger Sophia og Isabella på 9 år og deres lillebror Christian på 4.

 

I går var det min fødselsdag. Jeg blev 36 år og jeg træder ind i det tiende år som mor. Jeg blev nemlig mor som 26 årig til tvillinger der fik en hård og svær start på livet.

 

Jeg er aldrig blevet udredt for det, men det er min klare overbevisning at jeg havde en kraftig efterfødsels reaktion og en stærk følelse af at være helt alene i verden med de her to små mennesker som jeg nu havde ansvaret for.

 
Jeg føler ikke at nogen eller noget kunne have forberedt mig på hvor hårdt det var at blive mor.
 

Når jeg ser tilbage på tiden, ser jeg, at det største chok for mig var at alt ”mig tid” blev revet væk fra mig og min frihed, som jeg før havde MEGET af, var forsvundet. Revet væk under mig som et tæppe.

 

For mig så jeg ingen andre løsninger end at finde ud af hvordan jeg kunne skabe den selvsamme frihed og samtidig have overskud til mine børn.

 

Frihed er mange ting. Frihed i økonomi, frihed i tid, frihed i familieliv, i parforhold, i jobbet osv og jeg ville have frihed i det hele.

 

Altså i virkeligheden opnå en følelse af at jeg selv kan kontrollere hvordan jeg bruger min tid. Det er sådan jeg definerer min frihed.

 

Beslutningen blev at jeg måtte blive selvstændig og dagen før min 31 års fødselsdag sad jeg så og bestilte mit cvr nr. uden at ane hvad jeg egentlig skulle lave.

 
Jeg startede en proces. En proces der med tiden ville lede mig hen til den mission jeg i dag brænder så vanvittigt meget for.
 

Men det tog mig altså sådan ca. 6 år at finde frem til, fordi jeg i virkeligheden havde en iboende frygt for at fejle. For ikke at være god nok. Frygt for hvad andre måtte tænke og tro om mig og mine ideer.

 

Det kommer jeg ind på senere…

 

Først vil jeg gerne fortælle dig, hvilke forskellige start ups jeg har haft fingrene i. Jeg kan ikke huske alle mine ideer, men jeg kan huske dem jeg søsatte og forsøgte at holde i live, alene og sammen med andre.

 

Først startede jeg i Network Marketing, hvor jeg solgte Aloe Vera produkter. Det gik virkelig ikke særlig godt og det blev en langt større udgift end det blev en indtægt. Det positive var at det åbnede mine øjne for personlig udvikling og gav mig et mindset skifte, som jeg i dag er dybt taknemmelig for.

 

Jeg husker ikke rækkefølgen, men jeg har været omkring webshop med salg af mobilcovers, webshop med abonnement på bionedbrydelige tandbørster, opdræt af økologiske høns, opstart af social økonomisk virksomhed for socialt udsatte på kanten af loven, webshop med min mands fotografier fra vores rejser i USA og Afrika og så har jeg været tæt på partnerskab med en skøn virksomhed der solgte business mentor forløb.

 

Alt dette skulle jeg igennem for at finde ind til mit formål. Min mission. Kvindeligeiværksættere.dk’s mission og formålet med podcasten.

 

At vækste kvindeligt iværksætteri i Danmark med afsæt i de selvstændige kvinder der allerede har turde tage springet. At gennemsigtiggøre og simplificere hvad det er det kræver at blive iværksætter og nedbryde samfundsfremstillingen af ”den rigtige iværksætter”.

 

At hjælpe kvinder med at skabe en bæredygtig forretning baseret på deres passion og ønske om familieliv (life/work balance) der skal skabe fundamentet og være grundstenen for en sund vækst.

 

Jeg ved hvordan du starter en forretning. Jeg har gjort det mange gange. Jeg er uddannet i det igennem livet, igennem prøvelser og igennem uddannelser.

 

Men hvad er den nemmeste vej så til succes? Og hvorfor bærer så mange kvinder på følelsen af frygt for at fejle, før de overhovedet har forsøgt at opnå succes?

 

Det første spørgsmål er nemt. Den nemmeste vej til succes er at starte. Du skal starte den proces der hedder ”nu skal jeg være iværksætter, fordi jeg ved i mit hjerte at det er den selvstændige vej der kan give mig den frihed jeg længes efter. Den frihed til at finde og leve mit livsformål.”

 

Og når jeg siger at det er den nemmeste vej, er fordi alternativet er at du slet ikke starter og så opnår du aldrig succes som selvstændig.

 

Men rejsen kan være lang, den kan være hård, den kan være svær, den er fyldt med op og nedture, men spørgsmålet er om det er det hele værd?

 

For mig er det. Fordi alternativet ved ikke at forsøge er ikke en mulighed for mig. Er den det for dig?

 

Glem alt om quickfixes. Det giver dig et falsk håb om at millionerne er lige rundt om hjørnet. Fokuser hellere på at omfavne den rejse du er på vej ud på, og find tillid til at du er på rette vej. At du finder svarerne selv i mørke. At en lukket dør, åbner en ny. At et nej ikke er forevigt. At fejl viser dig en anden og bedre fejl.

 

Det andet spørgsmål, er svaret knapt så simpelt. Hvorfor bærer så mange kvinder på følelsen af frygt for at fejle, før de overhovedet har forsøgt at opnå succes?

 

Svaret er ikke simpelt og der er mange variationer af svaret. Det skal nemlig opdeles. Jeg tror på at frygten for at fejle, i virkeligheden handler om en frygt for at træffe beslutninger.

 

Fordi når du træffer beslutninger for dit liv, er der konsekvenser som du ikke nødvendigvis kan forudsige. Beslutninger der kan påvirke en større forandring i dit liv og skubber dig ud af din komfortzone. Et sted der føles ret ensomt og ukendt. Et sted der aktiverer alle dine sanser. Men du kan snyde din hjerne til at blive komfortabel i det ukomfortable ved at have tillid til at der venter dig noget godt på den anden side.

 

Forleden dag sagde min datter til mig: ”mor, hvis jeg bliver bange om aftenen når jeg ligger i min seng, så smiler jeg bare”

 

Jeg tænkte at det var genialt at hun allerede i en alder af 9 havde fundet en fysisk kropslig mekanisme der er bevist, snyder hjernen. Hun snyder sin egen hjerne til at tænke hun er tryg, fordi hun smiler.

 

Du kan gøre det samme. Men for at blive bevidst om hvordan du kan ændre måden du handler på din frygt, skal du først blive bevidst om det der trigger dig.

 

Det kan være at gøre ligesom min datter vil have en positiv effekt på dig ift. at føle dig komfortabel i dine beslutninger i livet. Det kan også være du har brug for at kende dine triggers på frygt lidt mere dybdegående og det er jeg ikke eksperten til at gøre.

 

Men jeg kan anbefale en der i den grad er ekspert på området omkring frygten for at træffe beslutninger og det er Mel Robbins.

 

Hendes bøger har hjulpet mig helt ekstremt meget til at opdage hvor jeg har begrænsende overbevisninger og hvordan jeg stopper med at overtænke og træffe hurtigere beslutninger der er gode for mig og mine omgivelser.

 

Nu kommer der altså lige 3 boganmeldelser som har forandret mit liv. Jeg har ikke anden gevinst i det her, end at give dig en kæmpe varm anbefaling til bøger der har forandret mit liv, mit perspektiv og afhjulpet mig min handlingslammelse.

 

Bøgerne er på engelsk, så det kræver selvfølgelig at du kan forstå engelsk, men de er absolut det hele værd. Alle hendes bøger er også evidens baseret. Hjerneforskning bakker op om hendes teorier for at træffe beslutninger og det taler direkte ind i mit hjerte. Den første bog fra hende jeg gerne vil anbefale er hendes:

 

5 Second Rule.

I the 5 second rule vil du opdage hvordan du på blot 5 sekunder kan opbygge et større selvværd og selvsikkerhed, stoppe med at lave overspringshandlinger, overkomme frygt, usikkerhed og tvivl. Stoppe med at bekymre dig og opnå en højere lykkefølelse og til sidst dele dine ideer med mod selvsikkerhed.

 

Hele bogen er evidens baseret og bakket op omkring hjerneforskning. Hemmeligheden bag er ikke at vide hvad du skal gøre, men at vide hvordan du får dig selv til at tage handling.

 

Kick Ass.

Den anden hedder Kick Ass. I den her bog hører du 8 forskellige coaching sessioner med mennesker der gerne vil have bedre relationer, leve sundere og mere produktivt, blive fri for destruktive vaner der holder dem tilbage fra at gå efter deres drømme

 

Take Control Of Your Life.

Den tredje og sidste jeg vil anbefale hedder Take control of your life. Denne bog er også live coaching baseret. Denne gang på 6 mennesker omkring 6 forskellige problemstillinger der alle er frygtbaseret. Heriblandt frygten for forandring, frygten for afvisning, frygten for at være alene og hun kommer også omkring imposter-syndromet og følelsen af at være fanget i den forkerte karriere.

 

Jeg har for nylig læst den her bog for anden gang og den er virkelig fantastisk fordi du føler at alle emnerne berører noget iboende i dig i større eller mindre grad. Til Tak control of your life bogen, hører der også en e-bog med hvor alle coachingsessionerne er udpenslet og med spørgsmål og værktøjer til dig, så du kan foretage samme forandring som dem hun coacher.

 

Du finder alle bøgerne på Audible hvis du ønsker dem på lydbog. Det desværre kun lykkes mig at finde the 5 second rule i bogform herhjemme. Men den kan du få på Saxo.

 

Hvis du gerne vil være iværksætter, men ikke ved hvordan du skal gribe det hele an, så kan jeg med glæde fortælle dig at jeg sammen med en regnskabsekspert og en mindset ekspert har udviklet et 6 ugers kursus, der klæder dig på til at kunne starte din virksomhed. Vi kalder kurset: ”Start den virksomhed du drømmer om – trin for trin, og lær hvordan du reelt kan leve af den fra start” og det er præcis hvad det er vi lærer dig og vi har allerede haft mere end 50 fantastiske kvinder igennem

 

Der lukket for tilmelding lige nu, men næste hold starter d. 10. maj og du kan tilmelde dig ventelisten, så du er den første der får at vide når tilmeldingen er åben. Ventelisten får også tilbudt en stor besparelse, som du virkelig ikke har lyst til at gå glip af.

 

Læs mere om kurset og skriv dig på venteliste her

 

Men hvis du skal tage noget vigtigt med fra denne episode, så er det:

 

Start med at leve din drøm om at blive iværksætter og se din frygt i øjnene. Styr den anden vej. Bliv komfortabel i det ukomfortable og tag handling. Det er den nemmeste vej til din succes.

Skriv til mig hvis du har spørgsmål. Du finder mig på Instagram, på Facebook og på LinkedIn. Jeg vil elske at connecte med dig!

 
 

Instagram

https://www.instagram.com/bliv_kvindelig_ivaerksaetter/

 
 

Facebookgruppe

https://www.facebook.com/groups/kvindeligivaerksaetter.nu

 
 

LinkedIn

https://www.linkedin.com/in/majbrit-kirkegaard-2b405b62/

Facebook
Twitter
LinkedIn

GRATIS IVÆRKSÆTTERGUIDES

Klik her for at komme i gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få tilsendt mine gratis iværksætterkurser!

9 TEGN PÅ AT DU HAR DET DER SKAL TIL FOR AT BLIVE (ELLER VÆRE) IVÆRKSÆTTER

TRICKET TIL AT FINDE IDEEN TIL DIN (NÆSTE) VIRKSOMHED

+80 FORRETNINGSIDEER DU KAN STARTE VED SIDEN AF DIT JOB (ELLER SOM EKSTRA INDTJENING TIL DIN VIRKSOMHED)