Kvindelige Iværksættere
Kvindelige Iværksættere
Tænk større og mere langsigtet på din fremtid
/

Mit navn er Majbrit Kirkegaard. Jeg er 34 år og mor til 3 børn. Tvillingepiger på 8 og deres lillebror på 3.

D. 10. april 2015 – en søndag aften sad jeg og fik lyst til at få mig et cvr nr. Når først jeg har fået noget i hovedet som jeg gerne vil, så bobler alt inde i mig og jeg handler.

Jeg kan huske at jeg nævnte det for min mand, som på det tidspunkt havde været selvstændig i 2 år, og han sagde: ”vent nu lige lidt… Der er jo ingen grund til at skulle til at tænke på besværet med skat og moms, før du rent faktisk er begyndt at tjene penge…”

Og en stærk kvinde, jeg anså for at være min mentor på daværende tidspunkt. Det er virkelig pga. hendes kærlighed til mig og andre kvinder, der fik mine øjne op for verdens muligheder. At jeg kunne få lov at bruge verden som min legeplads.

Uden denne kvindes tro på mig kærlige skub ud over kanten, var jeg aldrig nået så langt i min proces som jeg er i dag.

Nå men, selv hun sagde: ”vent med at gøre det, det kan godt besværliggøre nogle ting”

Men nu havde jeg jo fået tanken ind i mit hoved og jeg kunne virkelig ikke komme væk fra den igen… Følelsen af at have mulighed for at kunne udrette noget stort, hjælpe mennesker på deres vej og kæmpe for at få min egen frihed, var simpelthen for overvældende.

Så efter nogle få klik og et par skriv, så havde jeg mit cvr nr. HURRAAA!!! Sikke et sus i maven, det var virkelig en fremragende følelse!!!

Efter et par dage kom den der tanke, der nok skulle have været der før jeg tog springet: ”hvad så nu??”

Det kan lyde skørt når jeg siger jeg fik lyst til et cvr nr. en dag… Det er jo ikke nødvendigvis noget man bare får lyst til… Men det er processen op til beslutningen der danner grundlag for hvor jeg står i dag.

I Juni 2011 fik jeg af vide at jeg var gravid med enæggede tvillinger – jeg har af en eller anden årsag altid ønsket mig tvillinger, så jeg blev enormt glad og taknemmelig!

Inden jeg blev gravid med tvillingerne havde jeg dog haft en abort, hvilket betød at frygten for at miste igen var høj…

Jeg kan huske at det først var i uge 22 at jeg begyndte at mærke den første tro og glæde for at skulle blive forælder. Tiden gik og komplikationerne bankede på døren.

I uge 32 fik jeg beskeden om at jeg skulle have lungemodner, fordi lægen forventede at jeg gik i fødslen inden næste scanning i uge 34.

Mine piger lå på -30% i vækst. Jeg blev scannet hver anden dag i 2 uger og de fleste af de dage jeg ikke blev scannet, fik jeg lagt en hjertelydsstrimmel.

Det blev til et semi akut kejsersnit i uge 34+1 og barselslivet kunne begynde efter 1 måned på sygehuset.

Det gør ondt på mig at fortælle jer, at de første par år i min nye rolle som mpr, i virkeligheden er den mest skamfulde periode i mit liv.

Jeg er pinlig over mine evner som ny mor og de lykkelige forventninger jeg havde til livet på barsel. Jeg ramte bunden af skuffelse over mig selv og så utrolig meget frem til at starte på arbejde igen.

Det var først da jeg kom tilbage på job og fik det hele på afstand, at behovet for udvikling og frihed blev overvældende.

Jeg havde en stærk trang til at finde en løsning på hvordan jeg kunne skabe min egen frihed, udvikle mig til at blive en bedre mor for mine børn, og en bedre kvinde for mig selv.

Det var sådan rejsen begyndte tilbage i 2013 og udviklingen af mine evner som mor, hustru og forretningskvinde har været på et fast track!

Oprindeligt er jeg uddannet indenfor handel og salg. Senere tog jeg en HR-konsulent uddannelse og startede i 2009 som jobkonsulent for fleksjobbere og førtidspensionister, hvilket jeg arbejdede med frem til 2017, hvor jeg opsagde min stilling.

Jeg havde ingen plan. Jeg havde kun mit CVR nr og lysten til at drive noget selv.

Handel, salg og mennesker har altid haft min fascination og uddannelsen som markedsføringsøkonom virkede derfor tiltalende og en mulighed for mig at få det hele på afstand og styrke mig indenfor iværksætteri. Den uddannelse blev jeg færdig med i sommeren 2019.

Under uddannelsen som markedsføringsøkonom lavede jeg en frygtelig masse research omkring iværksætteri i Danmark, hvor jeg opdagede hvor få kvinder der har aktive virksomheder og at tallet har været faldende.

Det vækkede en undren i mig – en nysgerrighed på hvad kvinder mangler.

Hvad skal der til for at skabe vækst indenfor kvindeligt iværksætteri i Danmark?

Hvad skal der til for at flere kvinder finder modet og tager springet?

Hvad skal der til for at kvinder får øjnene op for deres egen selvstændighed, sikkerhed og styrke?

Og sådan blev kvindelige iværksættere.dk født.

Jeg ved at der er mange kvinder derude, der ligesom mig, har stået eller står et sted i livet, hvor du skriger på forandring, på frihed og på bedre tider.

Måske du har svært ved at forstå hvad det er du vil, hvad du skal lave eller hvordan du skal komme videre.

Måske er du mere frustreret over at du ikke kan genkende de følelser du har inden i dig.

Måske er du i et arbejde der ikke længere tilfredsstiller dig eller hvor du ikke længere kan udvikle dig.

Måske er du blevet mor, og har brug for at finde dig selv igen.

Finde ind til den kvinde du gerne vil være for dine børn, for din mand, og ikke mindst for dig selv.

Hvis du kan genkende noget af det her, så skal du vide, at jeg er her for dig. Og alle de kvinder du kommer til at lytte til igennem denne video-podcast, er her for dig.

Fællesskabet er dit, hvis du vil det.

Hvad skal du forvente af video-podcasten?

Du kommer til at møde mange forskellige skønne kvindelige iværksættere, som kommer fra mange forskellige brancher, med mange forskellige historier og med mange forskellige råd til, hvad du skal være opmærksom på og hvad du kan gøre. Nogen af dem har været iværksættere i 20 år, andre i 4 mdr.

Min anbefaling til dig er at lytte til dem alle og tag det med derfra, der giver mening for dig. Formålet er at inspirere dig til at tænke større og mere langsigtet på din fremtid og hvordan du kan skabe forandring i dit liv.

Udover inspiration, introduceres du for konkrete ressourcer, værktøjer, apps, bøger og meget meget mere, som kan styrke dig i din personlige rejse og fodre dig med mod og kærlighed, således at du en tilfældig aften sidder og får lyst til at få dig et CVR nr.

Jeg vil gerne opfordre dig til at blive medlem af ”Bliv Kvindelig Iværksætter” fællesskabet på Facebook, hvor du kan møde andre ligesindede, og kvinder der allerede har taget springet ud i iværksætteriet.

Her vil jeg fodre dig med forretningsstrategier, indblik i forskellige brancher, live Q&A’s og masser af mod og kærlighed.

Og hvis du, allerede har taget springet, og gerne vil udvikle eller styrke din forretning, så er fællesskabet også for dig!

Bank på gruppen lige her:

https://www.facebook.com/groups/380588116206652/

Følg mig på instagram, på Facebook og LinkedIn:

https://www.instagram.com/bliv_kvindelig_ivaerksaetter/

https://www.facebook.com/majbrit.andersen.56

https://business.facebook.com/blivkvindeligivaerksaetter/

https://www.linkedin.com/in/majbrit-kirkegaard-2b405b62/

Du kan også altid besøge os på:

www.kvindeligeivaerksaettere.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få tilsendt mine gratis iværksætterkurser!

9 TEGN PÅ AT DU HAR DET DER SKAL TIL FOR AT BLIVE (ELLER VÆRE) IVÆRKSÆTTER

TRICKET TIL AT FINDE IDEEN TIL DIN (NÆSTE) VIRKSOMHED

+80 FORRETNINGSIDEER DU KAN STARTE VED SIDEN AF DIT JOB (ELLER SOM EKSTRA INDTJENING TIL DIN VIRKSOMHED)